The Affair – salasuhde pimeässä

Eilen iltana se taas tapahtui pimeässä peiton alla. Heittäydyin suhteen vietäväksi ja kuten aina, olin jälkeenpäin hämmentynyt ja mietin miksi teen tätä.

No ei minulla salasuhdetta ole kuin televisioon. Nettitelevisioon vieläpä. Ja maksulliseen sellainen. The Affair -sarjan 3.tuotantokausi alkaa HBO Nordic:lla marraskuu 21. päivä, mutta ensimmäinen jakso on jo ennakkoon katsottavissa. Sitä minun sitten piti viime yönä vielä tillottaa Nenäpäivä-shown jälkeen. Kannattiko?  Omalla sairaalla tavalla kyllä – yöunen puolesta ei.

hboaffairs3

The Affair. HBO Nordic. Kuva HBO Nordic’in Facebook sivulta

 

The Affair -sarjaa on näytetty televisiosta (kanavaa en muista), mutta itse tutustuin sarjaan HBO Nordic:in kautta, jonka tilaaja olen ollut ensimmäisestä päivästä lähtien. Jäin koukkuun sarjaan, koska siinä oli mies jonka muistin jostakin muusta sarjasta (Dominic West), ärsyttävä akka (Ruth Wilson) ja se Teho-osaston pimu (Maura Tierney). Näyttelijät eivät ollut ainoa koukku, vaan minua kiehtoi kuinka sarja ja jaksot on rakennettu: Sarjaa pitää oikeasti seurata, koska tarinaa kerrotaan useamman roolihahmon kautta. Eikä kertominen jää sanoihin, vaan myös ilmeet ja eleet kertovat paljon. Jotta esimerkiksi aikakäsitys saadaan perspektiivin, pitää tarinaa lukea. Katsojalle jää ratkaistavaksi mitä oikeasti tapahtui, ja kun luulet ymmärtäväsi – ei se ehkä niin menekään. Joissakin sarjoissa tarinaan jää kohtia mikä pitää sitten katsojan itse päätellä. Sitäkin tässä tapahtuu, mutta kun sinnikkäästi jaksaa seurata, niin kärsivällisyys palkitaan. Sarjaan ei välttämättä jää kiinni, jos ei jaksa keskittyä. Tässä vaiheessa tuleekin minun ristiriitaiset tunteet sarjaa kohden: vilkuillen itsekin jakson aikana paljonko vielä on jäljellä. Lopussa tosin olen valmis näkemään seuraavan jakson, että saisin tietää mitä sitten tapahtuu!

Näyttelijät ovat huippuja ja hallitsevat kehonkielen pienet signaalit. Toki tästä pitää kiittää myös käsikirjoittajia ja ohjaajaa.  Dominic West on kokenut ja monipuolinen näyttelijä. Hän on näytellyt esim. The Wire sarjassa ja ihanassa Pride -elokuvassa (jota suosittelen) homoseksuaalia (joka opetti kylän pojat tanssimaan). Hän kuuluu mielestäni kategoriaan ”karismaattinen”, koska minun makuun hän ei ole komea. En muista missä, mutta hän on näytellyt jotakin inhottavaa tyyppiä, joten sympatiani ei ollut hänen puolellaan ensi kohtaamisemme aikana (=kun sarja alkoi). Toinen näyttelijä, joka henki samanlaista antipatiaa oli Ruth Wilson. Itselleni hän on tuttu Luther -sarjan pahiksena ja tästä johtuen se ”hieman” heijastui tuntemuksiini. Maura Tierney Dominic Westin roolihahmon vaimona ei jää yhtään huonommaksi. Muistin hänet Teho-osastosta ja hänestä oli vain miellyttävä muisto. Onhan siellä myös Joshua Jackson joka tuli tutuksi Dawson’s Creekista. Sarjasta, jota tuli silloin nuorempana seurattua myös (ööö – melkein 20 vuotta sitten?!). Ja näiden neljän hahmon pillin tahtiin sitä sitten pyöritään. Itselleni mielenkiintoinen huomio tuli tätä kirjoittaessa, että kaksi enemmän tunteita herättävää hahmoa on alkujaan Englannista, kun taas ”ne mukavammat” on alkujaankin Yhdysvalloista (mihin sarja myös sijoittuu). Kertoo joko sarjoista joita katson, millaisia sarjoja maat tuottaa tai sitten vain näyttelijät ovat tehneet niin hyvää työtä, että heidät muistaa.

Jos et vielä ole tutustunut sarjaan, suosittelen katsomaan 1. tuotantokauden. Vaikka vielä senkin jälkeen jää epäilevät olo, katso 2. kausi. Jos vielä sittenkään ei tunnu hyvältä, jätä siihen (tai aloita 3. kauden katsominen).

Henkilökohtaisesti jään odottamaan seuraavaa kohtaamista.  Onneksi lukukausi päättyy kohta ja voin katsoa (kaikki) rästiin jääneet suosikki sarjani. Onneksi Master Chef Australiaa voi katsoa syrjäsilmällä, kun leikkkii lapsen kanssa 🙂

 

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin’ ja Blogit.fi

Jätä kommentti