Lasten oikeuksien päivä

Tänään 20.11. On lasten oikeuksien päivä. Toivon, että lapseni saa elää oikeudenmukaisessa maailmassa, jossa kaikilla on yhtä hyvät oltavat. Maailmassa, jossa kenenkään ei tarvitse kärsiä vilua, nälkää tai pelkoa huomisesta. Valitettavasti tehtävää on vielä paljon.

Tänään saan olla kiitollinen, että lapseni on syntynyt maahan jossa on rauha ja luonnonmullistukset rajoittuvat satunnaisiin myrskytuuliin, tulviin tai lumimyräköihin. Pystyn tarjoamaan lapselleni kodin, ruokaa, vaatettaa hänet kausivaihteluiden mukaisesti ja peitellä iltaisin omaan sänkyyn. Yhteiskunnalta saan tukea terveydenhuoltoon, koulutukseen, liikkumiseen: Elämiseen ja kasvamiseen.

Valitettavasti se mitä minä pystyn tarjoamaan, ei aina riitä. Toisten ihmisten teot ja sanat, maailmantilanne, taloustilanne. Tilanteet voivat arvaamatta muuttua toiseen suuntaan. Vaikka katson maailmaa positiivisesti ja uskon elämän pysyvän jatkossakin vakaana, en voi olla miettimättä mihin päin maailma on menossa. Toivonkin, että pystymme yhdessä rakentamaan paremman huomisen lapsillemme.

Rouva Jenni Haukio ideoima kampanja lasten oikeuksien viikolle on kerännyt Facebookin kautta pieniä tarinoita kirjailijoilta Suomessa ja maailmalla. Tarinat on luettavissa Unicefin sivulta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s