Pikkujoulukausi korkattu

Lauantai-ilta meni kauden ensimmäisissä pikkujouluissa (ensi viikolla seuraavat ja kauden päätös 😉 ). Alkuilta meni oikein loistavasti upeissa maisemissa, aktiviteetissa hujahti tunti, ja ruokailussa sitten useampi. Tosin ruokailuun emme olleet tarkoittaneet panostaa aikaamme niin paljon.

Klo 15.30 treffit Forumin porttikongissa. Paitsi,että en siihen ehtinyt. Olin vielä tuohon aikaan junassa matkalla keskustaa. No problem. En ollut ainut matti myöhänen, joten odotin vielä kaverin asemalla mukaan ja menimme yhtä matkaa Glounge Skybar & club’lle. En ollut kuullut aiemmin kyseisestä baarista (mutta se ei tarkoita yhtään mitään), mutta hyvien opasteiden ansiosta löysimme vaivatta perille. Baari sijaitsee Forumin 8. kerroksessa ja 9.kerroksen loungetilasta maisemat olivat kyllä hulppeat. Koska olimme aikaiseen liikenteessä, saimme oman mukavan privaattitilan aloitusdrinkien nauttimiseen ennen seuraavaa kohdetta. Baarimikkoa pitää kehua, koska hän oli erittäin huumorintajuinen nuori mies.

glounge_skybar2

glounge_skybar1

glounge_skybar_view

glounge_skybar_view2

Kun ilta pimeni yllä Helsingin, siirryimme illan aktiviteettiin, joka oli aMazed Escape Room. Olimme varanneet kaksi huonetta (Kahlekuningas ja Komissariaatti). Ryhmäjaon eli virallisen arvonnan suoritimme Glougessa ja seitsemän hengen porukkamme jakautui kolmen ja neljän ryhmään. Itse olin ryhmässä, joka suoritti Kahlekuningas tehtävän.

amazed_kahlekuningas

amazed_skull

Meidän ryhmä suorioitui huoneesta ulos, kun aikaa oli jäljellä n.4minuuttia ja toinenkin ryhmä heti perään ennen kuin 60 minuuttia tuli täyteen. Jos vielä escape room/pakohuone ei ole tuttu, mutta olet ihminen, jota  kiinnostaa ratkoa tehtäviä tai kokeilla vain omia päättelykykyjään, niin suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan. Helsinkiin asti ei tarvitse lähteä, koska näitä onneksi löytyy nykyään isoimmista kaupungeista. Ja vinkkinä: Näihin voi ostaa lahjakortteja, jos aineettoman joululahjan antaminen tuntuu hyvältä.

Pelin päätyttyä kello oli jo kuusi, ja nälkä aivan massiivinen. Meillä oli pöytävaraus klo 18.45 Cantina Westiin ja sinne saavuimmekin aikataulun mukaisesti. Pöytämme sijaitsi ravintolan salissa, jota oman edellisen kerran jälkeen oli hieman muutettu rauhallisempaan tyyliin. Edellinen kerta tosin taisi olla kesällä 2009, joten ei lainkaan outoa, jos hieman sisustusta olisi päivitetty. Edellisellä käyntikerralla kyseessä oli polttarini ja olimme helteisenä päivänä alakerran kabinetissa, jossa ei ilmastointi toiminut. Taisi olla ravintolan ainoita tiloja, jossa pystyi vaatteet päällä olemaan lähes inhimillisesti. Illan aikana tultiin kertomaan, että ravintolan keittiö menee tänä iltana remonttiin ja kaikki tilaukset tulee olla keittiössä klo 21.00 mennessä. Tätä ei oltu kerrottu varaajille etukäteen, joten yllätys oli suuri. Tuo siis tapahtui seitsemän vuotta sitten, ja vaikka vettä on joessa virrannut tällä välin aikalailla, ei keittiö oltu saatu kuntoon vieläkään…cantinawest_saliKuten mainitsin, olimme nälkäisiä, ainakin osa meistä. Itse tilasin ystäväni kanssa puoliksi alkupala nachot ja itselleni vielä pienen avocado&halloum -salaatin, sekä pääruoaksi Chili&meat annoksen. Listan mukaan annokseen kuului ulkofile, mutta tänään se olikin sisäfilettä. Ok, no problem. Alkupala nachot tuli suhteellisen nopeasti, mutta salaattini sain vasta, kun sen erikseen tarjoilijalta pyysin. Salaatti tuli nopeasti ja haloum oli mukavan lämmintä, toisin kuin nachot, jotka oli kylmiä. Salsa oli hieman vetistä, ja quacamolessa avokadon palat jäänneet turhan isoiksi. Mutta kaikki tuli syötyä. Sitten alkoi pääruoan odotus, ja odotus, ja odotus. Kiireinen pikkujoulukausi ja ravintola täynnä asiakkaita, joten tilauksia oli varmasti sisällä paljon. Tarjoilija kävi ilmoittamassa, jossakin vaiheessa, että keittiössä on ruuhkaa ja siksi liikennevalo (baarin yläpuolella) on punainen. Näimme, että salin muihin pöytiin kannettiin ruokia, mutta ei niitäkään kovin vauhdikkaasti sisään tullut. Kun ravintolaan saapumisesta oli kulunut kaksi tuntia, odotimme edelleen ruokia. Tässä vaiheessa tarjoilijamme kävi kertomassa, että ruokiamme aloitetaan tekemään aivan pian. Anteeksi? Kuulinko oikein? Aletaan tekemään? Onneksi olin syönyt alkupalana myös salaatin, koska muuten olisin varmasti lähtenyt Esplanadin K-markettiin ostamaan ruokaa. Tulomatkalla kävelimme kaupan ohi ja vitsailimme, että pitäisikö ostaa eväät ja syödä ne sitten pöydässä. Olisi pitänyt.

cantinawest_starternacho

Kun ruoka sitten vihdoin tuli, oli se onneksi hyvää ja lämmintä. Puhuimme itsellemme ilmaiset jälkiruoat, koska odotusaika oli kohtuuton. Jälkiruoatkin onneksi tuli puolessa tunnissa, mutta kun viereiset pöydät tyhjeni ja tarjoilijat alkoivat pyyhkimään pöytiä, tuntui hieman hassulta siellä vielä istua. Alkuperäinen suunnitelma oli ollut käydä vielä drinksuilla ruokailun jälkeen, mutta kaikki se odottaminen tappoi tunnelman ja kun ruoat oli maksettu joukkomme hajaantui kukin suuntaansa. On ymmärrettävää, että tälläiseen vuoden aikaan saa odottaa, mutta harmillista, että ravintola ei ollut osannut varautua asiaan.

cantinawest_dessertcookie

Kaikesta (odottamisesta) huolimatta ilta oli hauska ja oikein mukava. Tosin voi olla, että menee seuraavat seitsemän vuotta, että käyn Cantina Westissä…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s