Sydämeen poltetut kokit ja tähdet -Cooks and stars in my heart

Tänä syksynä on television katselu jäänyt vähäiselle. Tällä hetkellä on kuitenkin kaksi sarjaa, mitä säännöllisesti katson ja kumpikin näistä sarjoista on askeleen päässä finaalilähetystä: Master Chef Australia ja Tähdet, tähdet

This autumn I haven’t had time watch television. At this moment there are only two series what I have watch regularly, and both series are one step from finals: Master Chef Australia and Finnish television contest Tähdet, tähdet.Minun täytyy myöntää, että RAKASTAN Master Chef Australiaa. Se on sarja, jonka laitan ti-pe aamupäivisin pyörimään taustalle televisiossa, kun leikin lapseni kanssa. OK, toisinaan jään tuijottamaan ehkä turhan pitkäksi aikaa ruutua, mutta se on sentään sarja, mitä voi katsoa lapsen kanssa. Poikani puhuu vielä sitä omaa suloista lasten salakieltä, mistä vanhemmat oppivat ymmärtämään sanan sieltä ja toisen täältä (tai sitten ei). Hänen ”nam-nam” on loogisesti kaikki ruoka tai yleensä jotakin mikä menee suuhun. Aamupäivisin meillä onkin nam-nam hetki. Ja välillä taputetaan kun ruudussakin niin tehdään.

masterchef-australia

Kuva sivulta/Picture from When will

Syy miksi rakastan sarjaa on sarjan lämpö. Master Chef Australiasta hyvän tekee se sydämellisyys, positiivisuus, kehuminen, iloisuus, kannustus, upeat ruoat ja jälkiruoat, taitavat kotikokit ja aivan mahtavat tuomarit sekä vieraat. Kautta on nyt näytetty lähemmäksi 60 jaksoa ja ensi viikolla Suomessakin tiedetään kuka kisan voitti. Itselläni ei ole ennakkosuosikkia, koska kuka tahansa heistä voi olla voittaja. Eikö tämä tunnu hieman hassulta? Se miksi minulla ei ole ennakkosuosikkia johtuu siitä, että kilpailijat oikeasti ovat aivan mahdottoman taitavia amatöörikokkeja. En ole kaikkiin Master Chef maaversioihin tutustunut, mutta Australian versiossa kilpailu painottuu ruoan laittoon. Ei selkään puukotukseen, v***uiluun, toisista pahan puhumiseen tai paskan jauhantaan. Siellä ei ole sitä ärsyttävää ämmää/jätkää, joka pitäisi viedä saunan taakse ja… no tiedätte kyllä. Tuomarit ei heitä ruokaa pitkin lattiota tai sylje sitä suustaan. Ei. Näin ei ole Australiassa. Australian versiossa tippunut henkilö hyvästellään matkaan kehuen ja kannustavin puhein. Vaikka kyseessä on kilpailu ja vain yhdestä tulee voittaja, niin silti jokainen kilpailija poistuu keittiöstä voittajana. Tämän kauden voittajan tiedänkin jo, mutta ei se katselua estä 🙂

En tiedä johtuuko positiivinen vire Australian ilmastosta, koska Kanadan ja USAn Master Chefiä en pysty katsomaan. Menin vahingossa katsomaan yhtä jaksoa Master Chef Kanadaa. Ei olisi kannattanut. Enkä pystynyt katsomaan jaksoa loppuun. Siinä versiossa pelataan terävillä veitsillä. Kilpailijan ei kannata miettiä mihin puukkoonsa on jättänyt, koska todennäköisesti joku iskee sitä hänen selkäänsä parhaillaan. Yök, en halua edes miettiä.

Master Chef Australian lisäksi olen seurannut Tähdet, tähdet kilpailua. Ja myönnetään, kyllä minä liputan Peten puolesta. Johannakin on huippu, mutta Pete on Pete. Paras esiintyjä voittakoon!

250px-masterchef_australia_logo__wordmark-svg

I have to avow, that I LOVE Master Chef Australia. That is televisio series, what I watch with my son every Tue-Fri morning. My son not talk yet, but he have that lovely small kid own  code what parents learn (or not). Example all food what he recognize or see that some put in mouth, is ”yum-Yum”. So in the mornings, we have this ”yum-yum”  moments  when  I play toys with him.

Reason why I love this series is all that warm what it offer. Master chef Australia is good because it is hearty, positive, people praise each others, cheerfulness, encouragement, amazing foods and dessert, talented home cooks and just the great judges, and guests. So far I have seen almost 60 episode of this season and next week Finland also know who is Master Chef Australia 2016. I don’t have any favorite, ’cause all of those competitors are so talented and lovely. I haven’t see many other country version, but in Australia they really cook. Australia’s version will not focusing to back-stabbing, name-calling, talk bad to other competitors or big mouths. There not be any annoying bitch/dude who need to finalize for good. Judges will not throw food all over or spit it from mouths. No. They will not do like that in Australia. When competitors way end in competition, she/he will bid farewell with big hearts. Only one can be Master Chef, but all who leaves from kitchen, will be winners. I know already who win contest, but still I will watch final show 🙂

I’m not sure it is weather why Australia’s version have these positive vibes, because I can’t watch Canada or USA version of Master Chef. Once I accidentally start watch Master Chef Canada. I shouldn’t. I couldn’t watch that to the end. They really play with sharp knifes in that series. If you are competitor, you not need to ask where your knifes are, ’cause some on stabbing those on your back. It make me gag if I even think that series.

Other series, Tähdet, tähdet will end on Sunday. There are two talented artist, but have to say that I hope that Pete Parkkonen will win that contest.

Minut löydät/You find me from Facebook, Instagram, Bloglovin’ ja/tai Blogit.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s